Полиция

От бюлетина на МВР – Заловиха колона от шест каруци и джип, превозващи над 6 кубика незаконно отсечени дърва за огрев

Пиян мъж шофира след влязла в сила присъда, с наркотици зад волана и при обиск

На 29 септември 2022 година около 19:10 часа в землището на Горник на границата с Бресте полицейски автопартул и служители на РДГ – Ловеч и ДГС – Плевен са засекли 6 конски впряга да транспортират дърва за огрев от вида дъб и цер. Проверка е изяснила, че дърветата са без превозен билет и контролна горска марка, доказващи законния им произход. Всяка от каруците превозвала по около 0.8 кубични метра дърва. Установена е самоличността на водачите им – двама 17-годишни, 46-годишен, 31-годишен, 15-годишен, 42-годишен, жители на Горник. В близост до каруците горските служители са направили опит да спрат джип „Паджеро“, без регистрационни табели. Шофьорът не се подчинил и продължил движението си. По-късно колата е намерена изоставена с 1,6 кубични метра дърва, без контролна горска марка. Дървесината, джипът и каруците са иззети и се намират на съхранение в горски разсадник Червен бряг. Сезирана е РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 235 ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

На 30 септември 2022 година в 2:28 часа в Левски на кръстовището между улиците „Н.Й.Вапцаров“ и „Хан Омуртаг“ при проверка е установено, че 27-годишен управлява собствения си лек автомобил „Сеат“ след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. За констатираното на водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Нарушителят е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Полицейските действия са в рамките на специализирана операция „Предприемане на допълнителни мерки за подобряване безопасността на движението“. Продължава работа по случая разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство за престъпления по чл.343 „б“, ал.3 от НК.

В 15:15 часа на 29 септември 2022 година на улица в Садовец полицейски служители спрели за проверка „Фолксваген“, управляван от 53-годишен плевенчанин. Направеният тест за алкохол на водача е отчел 0.7 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване. Нарушителят е шофирал след като е бил осъден с влязла в сила присъда. За престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК е започнато бързо производство. Сезирана е РП – Плевен.

На 29 септември 2022 година около 15 часа при извършване на обход в района на Ясен полицаи са проверили 21-годишен местен жител. Той е предал доброволно станиолова свивка цигара и хартиена свивка, съдържаща пико. Започнато е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button