БизнесВодещи новиниОбщинска и държавна администрация

От Германия декларираха готовност за бъдещи бизнес проекти в Плевен

Заместник-посланикът на Германия у нас Щефан Рьокен и Главният управител на Германо-българската индустриално-търговска камара Митко Василев се срещнаха в сряда, 12 октомври 2022 година, с кмета на Община Плевен Георг Спартански, съобщават от общинската администрация.
Основна тема на разговорите бяха вече направените успешни немски инвестиции в града ни, пример за които е дейността на концерна Леони и тази на АлергоТех, както и възможностите за реализация на нови германски вложения. От името на Посолството на Германия и Германо-българската индустриално-търговска камара беше заявена готовност за подкрепа и сътрудничество при осъществяването на бъдещи съвместни бизнес проекти в Плевен в контекста на разширяването на германо-българските икономически отношения.

В рамките на срещата беше обсъдено и актуалното състояние на община Плевен, перспективите и приоритетите за нейното развитие, проблемите, свързани с липсата на финансова децентрализация в страната, взаимодействието между държавната и местната власт.

Подобни новини

Back to top button