Светски новиниСемействоСпорт

Включете се в неделния спортен празник „Семейни игри в Градската градина“

В Плевен се подготвя неделен празник под мотото „Семейни игри в градската градина”. Това съобщава БТА, по информация от Ирена Николова от Община Плевен. Събитието е част от  Спортния календар за 2022 година. Началото на различните дейности е от 10.30 часа на 16 октомври, в парковата зона в центъра на града.

Целта е да се популяризира спорта в свободното време, сплотяване на семейството, както и да се провокират родителите да играят с децата си, като се ангажират в съвместни дейности. Всеки отбор ще бъде съставен от дете и възрастен, които ще се регистрират преди началото и ще получават специален талон. С него трябва да преминат през различни игри, които са без състезателен характер.

Предвидени са ориентиране по карта с откриване на задачи, които семейството трябва да изпълни, стрелба с Еърсофт, щафета с елементи на футбол, баскетбол и хокей, семейна игра на боче, игра на удбол, семейно теглене на въже, скачане с чували, семейно ходене по слик-слак лента и преодоляване на паркови препятствия. Накрая събитието ще завърши с фестивал на хвърчилата, които са изработени от семействата по време на неделния празник. Всеки отбор, който е преодолял предизвикателствата и е събрал печати в талоните си, ще получи награди от Община Плевен.

Предишния ден, събота пак по идея на Общината ще бъдат организирани специални спортни прояви за възрастните хора. Инициативата е наречена „Празник на спорта, здравето и дълголетието – трета възраст “ и ще се състои на 15 октомври, от 11:00 ч в района на Оркестрината в Градската градина.

Целта на проявата е да приобщи и насърчи повече хора от тази възраст към системни спортни занимания поне три пъти седмично. Тя се организира от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“. Домакин на събитието е спортен клуб „Спартакисти – спорт за всички“ – Плевен.

Подобни новини

Back to top button