НПООбщество

Фондация „Америка за България“ обявява нова лидерска програма – LEAP

С тази програма, в партньорство с колежа „Бабсън“, Фондацията предоставя възможност на млади български професионалисти от бизнеса, неправителствения и публичния сектор да прекарат три седмици в САЩ, за да развият своите лидерски умения

Фондация „Америка за България“ от години подкрепя младите хора да усъвършенстват своите лидерски и предприемачески умения както в България, така и в САЩ. Завършилите тези програми допринасят за развитието и подобряването на средата и общностите, в които живеят и работят. „Нарекли сме програмата LEAP (Leadership Education in America Program), което на български означава скок – вярваме, че тази програма ще е скок в знанията и уменията на участниците“, поясни Десислава Тальокова, изпълнителният директор на Фондация „Америка за България“.

Могат да кандидатстват хора до 40-годишна възраст с поне пет години трудов стаж в бизнеса, неправителствения или публичния сектор. Ключови изисквания към кандидатите са успешно професионално развитие в съответната сфера на работа, предприемачески дух, ангажираност към обществени и/или социални каузи, както и свободно владеене на английски език.

Фондация „Америка за България“ ще покрие всички разходи на до 15 участници. Обучението ще се проведе в Бостън и Ню Йорк в рамките на три седмици в периода април – май 2023 г.

Колежът „Бабсън“ е една от водещите академични институции в САЩ с над стогодишна история в образованието в областта на предприемачеството и лидерските умения. По време на обучението си участниците ще чуят увлекателни лекции, ще получат индивидуална обратна връзка и практически задачи за развитие и представяне на проекти по различни, важни за България теми, и ще се включат във вълнуваща културна програма в Бостън и Ню Йорк.

Крайният срок за кандидатстване е 7 ноември 2022 г. чрез уебстраницата на програмата: https://us4bg.org/leadership-education-in-america-program/ .

Програмата се провежда на английски език.

Подобни новини

Back to top button