Полиция

От бюлетина на МВР – 74-годишен е починал при пожар в дома си в Стежерово

На 28 октомври 2022 година на пешеходна пътека на улица „Дойран“ е блъснат 48-годишен, пресичащ пътното платно. Инцидентът е станал около 11 часа. Водачът на лек автомобил „Форд Фокус“, 36-годишен от Буковлък непосредствено при излизане от кръговата връзка е блъснал 48-годишен, движещ се по пешеходна пътека. Пешеходецът е транспортиран в Спешно отделение към УМБАЛ – Плевен, където е установено, че има фрактура на ляв крак. Настанен е за лечение в болнично заведение. Водачът на лекия автомобил е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства, като пробите са отрицателни. Сезирана е РП – Плевен и е образувано досъдебно производство.

В 18:26 часа на 30 октомври 2022 година в Българене на улица „Христо Ботев“ бил спрян за проверка лек автомобил „Ауди А4“. Направеният тест на 46-годишния водач за алкохол с техническо средство е отчел положителен резултат – над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство. Сезирана е РП – Плевен.

При пожар в дома си в Стежерово е починал 74-годишен. Сигнал за инцидента е постъпил на 28 октомври 2022 година в 16:02 часа. На адреса са изпратени служители от РУ – Левски, РСПБЗН – Левски и спешна помощ. Пожарът се е самозагасил. Близки на загиналия са открили тялото му и са го изнесли извън горящото помещение. Медици са констатирали смъртта му. Тялото е приведен в КСМД – Плевен за аутопсия. Причините за пожара са в процес на установяване. Уведомен е прокурор от ОП – Плевен.

На 30 октомври 2022 година в 09:25 часа от РС ПБЗН – Левски е потърсено съдействие за погасяване на пожар на балкон на третия етаж в жилищна кооперация на улица „Аксаков“ в Левски. До пристигането на огнеборците са унищожени покривна конструкция 90 кв.м, дървена дограма, мебели и техника. По преценка на пожарникарите причина за произшествието е късо съединение. Няма пострадали хора. Пожарът е ликвидиран от два екипа на РСПБЗН – Левски с два автомобила.

Подобни новини

Back to top button