Полиция

От бюлетина на МВР – Автомобил уби пешеходец на пътя в района на Горни Дъбник, шофьорът е избягал

Дрогиран рецидивист без книжка управлява нерегистриран Мерцедес, катастрофа с ранен мотоциклетист, един шофира след употреба на наркотици, друг - пиян

На 3 ноември 2022 година в 01:08 часа е получен сигнал за настъпило на път І – 3 Бяла – Ботевград пътно произшествие в района на Горни Дъбник. Мястото е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен. Изяснено е, че неустановено към момента МПС, движейки се в посока Плевен, е блъснало движещ се по платото за движение пешеходец. Пешеходецът е починал на място. Установена е самоличността му – 37-годишен от Горни Дъбник. След инцидента водачът на МПС е напуснал местопроизшествието. Сезирана е ОП – Плевен и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

На 2 ноември 2022 година около 15:07 часа е получен сигнал за настъпило произшествие в Плевен на кръстовище между улица „Цар Самуил“ и улица „Мария Кюри“. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР. Извършен е оглед. Установено е, че водач на „Рено Меган“, е отнел предимството на движещ по улица „Цар Самуил“ мотоциклет „Ямаха“. 39-годишният мотоциклетист е изгубил контрол над МПС и е паднал. Пострадалият е транспортиран в ЦСПМ – Плевен, където е диагностициран с фрактура на лявото рамо. Настанен е за лечение в болнично заведение. Шофьорът на лекия автомобил е напуснал мястото на произшествието и е установен след проведени оперативни действия – 38-годишен. Двамата участници в ПТП са изпробвани за употреба на алкохол с техническо дредство „Алкотест дрегер 7510“, като пробите им са отрицателни. Наркотестът на водача на „Рено“-то е отрицателен. Сезирана е РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 ноември 2022 година около 19 часа в Червен бряг на улица „Стара планина“ е проверен „Мерцедес“, с водач 28-годишен местен жител. От извършената проверка в АИС „КАТ“ е установено, че мъжът управлява колата с поставени чужди контролни знаци – регистрационните номера са издадени за лек автомобил „Сеат Алхамбра“. Наркотестът на водача е отчел положителна проба за употреба на амфетамин и метамфетамин. Издаден е талон за кръвна проба за лабораторен анализ. Нарушителят е направил отказ за вземане на проба във ФСМП – Червен бряг. Допълнително е установено, че той е неправоспособен и шофира в срока на административна мярка влязла в сила от 21 октомври 2022 година. 28-годишният е задържан за срок до 24 часа и е образувано бързо производство. Уведомена е РП – Плевен.

25-годишен е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества. Около 15 часа на 2 ноември 2022 година на пътя от Левски към Аспарухово бил спрян за проверка лек автомобил „Пежо“. Направеният тест на водача за наркотици с техническо средство е отчел положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят не е дал проби за химически анализ. Образувано е бързо производство. Сезирана е РП – Плевен.

61-годишен е задържан за управление на автомобил в нетрезво състояние. Около 15:55 часа на 2 ноември 2022 година в Милковица бил спрян за проверка лек автомобил „Алфа Ромео“. Направеният тест на водача за алкохол с техническо средство е отчел положителен резултат – над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство. Сезирана е РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицаи с оглед престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК.

Подобни новини

Back to top button