ИзкуствоСвета

На специална церемония от Арт школа „Колорит“ връчват 350 награди, спечелени за последните пет месеца

Възпитаниците на „Колорит“ продължава да триумфират с артистично творческо присъствие и лидерска позиция в конкурсите по света

На 8 ноември 2022 година, вторник, от 18 часа в Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен ще се проведе тържествена церемония за връчване на 350 награди, спечелени за периода месец юни – октомври 2022 година от малките художници на Арт школа „Колорит“ с ръководител Майя Ананиева, съобщават от школата. Наградите са от световни и международни конкурси за деца и младежи в Израел, Япония, Португалия, Франция, Германия, Бангладеш, Италия, Румъния, Словения, Индия, Русия, Македония и България.
Арт школа „Колорит“ продължава да триумфира с артистично присъствие и лидерска позиция на световната сцена на детското изобразително изкуство. Школата и децата спечелиха 7 престижни награди „Гран при“ в Израел, Португалия и Румъния, Децата и техния арт педагог Майя Ананиева са отличени с 80 златни награди – Златни купи, Златни медали, Златни палитри, Златни статуетки. Осемнадесет са Сребърните отличия и шест са Бронзовите медали. Двадесет са Специалните награди, много са призовите места за колекции и индивидуално представяне в 13 страни от различни континенти.
Рисунка на дете от школата стана емблематична и бе отпечатана като плакат, покана и стана видео реклама на арт фестивала в Германия, творбата на друго дете бе отпечатана като рекламна картичка в Македония. Изключителен е успехът от участието в 23-тата Международна среща на младежкото изкуство „Евора 2022“ в Португалия, където плевенската школа спечели „Гран при“ за колекция, 8 златни и 11 сребърни медала. На международния пленер момичетата на „Колорит“ завоюваха златните медали и в двете възрастови групи сред участници от 10 страни от различни континенти.
В същото време, на 8 ноември 2022 година, две деца от школа „Колорит“, носители на Златния трофей от световния конкурс в Иран, ще бъдат на тържествена церемония за награждаване, която тази година ще се проведе в Оман. Осем деца от школата получават виртуална Златна статуетка „Най-добър млад художник за 2022“ на най-мащабния онлайн конкурс в света „”Charumela” в Бангладеш. Дете от школата стана носител на наградата „Отличниците на България“ в кампанията на вестник „24 часа“. Майя Ананиева получи престижното международно отличие “Награда за най-добър преподавател“ на “Nova Zagora 2022”.
Творбите на плевенските малки художници са отпечатани в десетки международни арт каталози на победителите. Прекрасните детски творби са показани в онлайн изложби и арт платформи в различни страни. Децата на арт школа „Колорит“ се превърнаха в едни от най-успешните цветни и красиви посланици на България по света.

Подобни новини

Back to top button