Общинска и държавна администрацияСпорт

Общинските съветници Бойко Янчев и Георги Славов се в комисията за избор на „Спортист на годината“ за 2022 година

Определени са двамата общински съветници, които тази година ще се включат в работата на Комисията за провеждане на класацията „Спортист на годината“ на Община Плевен за 2022 година, информират от общинската администрация. Представителите на местния парламент бяха избрани след гласуване на провелото се миналата седмица редовно заседание на Общински съвет.
При обсъждане на точката в залата са направени четири предложения за членове на комисията по избора – трима от тях представители на Постоянната комисия по „Младежки дейности, спорт и туризъм“ – председателят й Йордан Грижов, Бойко Янчев – зам.- председател, и Бойко Тодоров – член на същата комисия, четвъртото предложение бе за общинския съветник Георги Славов, който е майстор на спорта по плуване, с поредица отличия в спортната си биография.
След самоотвод на Йордан Грижов и Бойко Тодоров, Общинският съвет избра за свои представители в комисията за „Спортист на годината“ за 2022 година Бойко Янчев и Георги Славов.
През декември Община Плевен традиционно награждава изявени спортисти, треньори и перспективни състезатели в годишна класация „Спортист на годината“. Във връзка с провеждане й със заповед на кмета се сформира комисия, която има за задача да изработи регламента по номиниране и награждаване в отделните категории, както и да отчете получените резултати и определи носителите на отличията. Към настоящия момент не съществува нормативен акт, който да регламентира изрично състава на комисията. Обичайната практика е в нея да участват двама общински съветници, трима служители от отдел „Спорт“ в общинската администрация, представител на Министерството на младежта и спорта за Област Плевен, представител на Спортно училище „Георги Бенковски“.

Подобни новини

Back to top button