Полиция

От бюлетина на МВР – Жена е в болница със счупен глезен след като ТИР блъсна два автомобила на кръстовището Славяново – Пордим

85-годишен счупи с бравата врата на канцелария и е нападна служител, 20-годишен пренася дизайнерски чай, марихуана и метамфетамин

85-годишен от Славовица е счупил с бравата на входната врата на канцелария в кметството и е нападнал 27-годишна служителка. Инцидентът е станал на 3 ноември 2022 година около 15 часа. Мотив за деянието е възникнал скандал между него и служителката по повод негова претенция за издаване на нова лична карта. Жената е с охлузвания по ръката. От извършителя са снети обяснения. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.325, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 3 ноември 2022 година в 18 часа в Кнежа на улица „Димитър Бутански“ служители на РУ- Кнежа са проверили лек автомобил „Фиат Пунто“. В колата са установени 26-годишен водач и пътници – 20-годишен, 31-годишен и 24-годишен, и четиримата от Горни Дъбник. При извършения личен обиск в бельото на 20-годишния са намерени шест прозрачни полиетиленови пликчета с размери 4 x 5,5 см, съдържащи надробена суха растителна маса, политиеленово пликче с размери 4 x 5,5 см, съдържащо кристалообразно вещество и политиеленово пликче с размери 4 x 5 см, със суха зелена тревиста маса. По данни на младежа съдържанията са дизайнерски чай, марихуана и метамфетамин. Веществата са предадени с протокол за доброволно предаване и предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Притежателят на наркотиците е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП- Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 3 ноември 2022 година на главен път при разклона за Славяново и Пордим е настъпило ПТП. Около 19 часа 39-годишен водач на товарен автомобил „Волво“, с прикачено полуремарке „Шмиц“, движейки се в посока към Плевен не е спазил странична дистанция при задминаване на изчакващ завой наляво на кръстовището „Ланча Либра“. Лекият автомобил е собственост и управляван от 73-годишен русенец. След удара камионът е навлязъл в лентата за завиване наляво за насрещно движещи се МПС и е ударил изчакващия да завие наляво „Фолксваген Пасат“, собственост и управляван от 41-годишна от Кюстендил. При инцидента е пострадала водачката на „Фолксваген“. В ЦСМП – Плевен тя е диагностицирана с фрактура на десен глезен. Настанена е за лечение в клиниката травматология и ортопедия. Извършени са проверки на тримата водачи за употреба на алкохол, като пробите им са отрицателни. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. Съдействие е оказано от екип на РСПБЗН – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button