ЗдравеОбразованиеОбщество

Състоя се тържествена церемония по дипломиране на Випуск 2022 на Медицински колеж

На 4 ноември 2022 г. с тържествена церемония в Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) получи дипломите си Випуск 2022 на Медицински колеж. Празникът се проведе в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния център. Дипломи за висше образование получиха 67 професионални бакалаври от направленията „Здравни грижи“ и „Социални дейности“: 17 от специалност „Рентгенов лаборант“; 14 от специалност „Медицински лаборант“; 18 от специалност „Помощник-фармацевт“; 14 от специалност „Медицинска козметика“ и 4 от специалност „Социални дейности“.

Средният успех на випуск 2022 е много добър 5.11 с 20 дипломанти-отличници. Отличникът на випуска е Силвия Колева от специалност „Медицинска козметика“ с общ успех отличен 5.96. Заедно с дипломите си за завършено висше образование, всички абсолвенти получиха академични подаръци, а отличниците бяха удостоени с плакети.

Ректорът проф. Добромир Димитров се обърна към младите здравни специалисти с думите:

„В днешния празничен ден Вие сте дипломантите на Випуск 2022 на първото в града медицинско училище с над 70-годишна история, което днес е част от структурата на Медицински университет – Плевен. Това е особен повод за гордост и радост за цялата академична общност. Защото благодарение на положените от поколения ръководители и преподаватели на Медицинския колеж здрави основи в учебната и научната дейност, днес ние уверено изграждаме модерен образователен модел в областта на медицината и здравните грижи с цел предлагане на квалифицирани специалисти за качествено здравеопазване.

И накрая, ще споделя с Вас една мъдра мисъл: „Образованието е социален процес. Образованието е растеж, образованието не е просто подготовка за живота, а самият живот.“

От сърце Ви желая здраве, творчески дух, кураж и енергия, за да продължавате да развивате потенциала си!

ЧЕСТИТО ДИПЛОМИРАНЕ И НА ДОБЪР ЧАС!“

Подобни новини

Back to top button