Полиция

От бюлетина на МВР – 82-годишна загина, след като пиян и дрогиран шофьор катастрофира в насрещен автомобил

Намериха близо два тона пилешко месо в нелегална транжорна, заловиха един дрогиран и двама пияни да шофират

На 4 ноември 2022 година служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен, ОД“БХ“ – Плевен, Д“ИТ“- Плевен и 01 РУ-Плевен са извършили проверка на складови помещения в Източна индустриална зона, наети от 49-годишна плевенчанка. Действията са проведени за времето от 09:15 до 17:30 часа. В две хладилни камери са намерени 1094 кг. пилешко месо, което има идентификация и 806 кг. пилешко месо без идентификация – маркировка, етикети и придружаващи документи. В помещение, обособено като транжорна, са установени четирима в процес на разфасоване на пилешко месо. След проверка от служители на Д“ИТ“ Плевен е изяснено, че двама нямат регистрирани трудови договори. За обекта няма издадено удостоверение за регистрация по Закона за храните, поради което хладилните камери са запечатани от служители на ОД“БХ“-Плевен. Съставен е констативен протокол и разпореждания за насочване на храни към екарисаж от служители на ОД“БХ“- Плевен и предстои съставянето на акт, както и унищожаването на установените хранителни продукти чрез екарисаж. Уведомен е дежурен прокурор в РП -Плевен, който е разпоредил образуването на проверка по случая и докладването ѝ в прокуратурата.

На 4 ноември 2022 година на път между Червен бряг и Девенци е настъпило ПТП. Около 22:22 часа 33-годишен от Девенци – водач на „Нисан Терано“, при излизане от десен завой е навязъл вляво по посока на движението. Там е ударил правилно движещ се „Мерцедес“, собственост и управляван от 53-годишен софиянец. Вследствие на удара возещата се на задна дясна седалка в „Мерцедес“ – 82-годишна от София, е починала на място. Водачите на двата автомобила са изпробвани за употреба на алкохол и наркотични вещества с техническо средство „Дрегер-7510“. Установило се е, че шофьорът на „Нисан“-а е зад волана с над 1.2 промила алкохолна концентрация и след употреба на наркотични вещества – метамфетамин. Направените проби за наличие на алкохол и наркотични вещества на водача на „Мерцедес“-а са отрицателни. 33-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство и е сезирана РП – Плевен.

22-годишен е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества. Около 17:10 часа на 5 ноември 2022 година на първокласен път по посока движение към Бяла бил спрян за проверка товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“. Направеният тест на водача за наркотици с техническо средство е отчел положителен резултат за метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят не е дал проби за химически анализ. Образувано е бързо производство. Сезирана е РП – Плевен.

54-годишен плевенчанин е задържан за управление на автомобил в нетрезво състояние. Около 14:45 часа на 4 ноември 2022 година на улица „Гладстон“ в областния град бил спрян за проверка лек автомобил „Нисан“. Направеният тест на водача за алкохол с техническо средство е отчел положителен резултат – над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство. Сезирана е РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицаи с оглед престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК.
На 6 ноември 2022 година в 00:20 часа в Левски е установено, че 56-годишен се придвижва по улиците на града с автомобил „Ауди“ в нетрезно състояние. Алкотестът му е показал над 1.2 промила алкохолна концентрация в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е РП – Плевен и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button