Водещи новиниОбществоПраво

Шофьорът, предизвикал удара край Девенци, при който загина жена, бил на метамфетамин и с 2.52 промила алкохол

Прокуратура иска задържането му под стража

Окръжна прокуратура-Плевен привлече към наказателна отговорност А.Т., на 33 години, за причиняване на пътнотранспортно произшествие, в резултат на което е настъпила смърт на 82-годишна жена. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в Окръжен съд – Плевен  за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По делото е установено, че на 04.11.2022 година, А.Т., като водач на лек автомобил „Нисан Терано“, на четвъртокласен път PVN 3081, между град Червен бряг и село Девенци, обл. Плевенска, около 22,00 часа, нарушил правилата за движение, като при излизане от десен завой навлиза вляво по посока на движението. Ударил правилно движещ се лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 53-годишен мъж. Вследствие на удара на място е починала 82-годишна жена – пътничка на задна дясна седалка в лекия автомобил „Мерцедес“. Водачите на двата автомобила са изпробвани за употреба на алкохол и наркотични вещества. Установено е, че шофьорът на лекия автомобил  „Нисан Терано“ е с наличие на алкохол в кръвта 2,52 на хиляда  и е управлява МПС след употреба на наркотични вещества – метамфетамин. Направените проби за наличие на алкохол и наркотични вещества на водача на лекия автомобил „Мерцедес“ са отрицателни.

А.Т. е осъждан и е извършил ПТП-то в изпитателен срок по наложено му наказание за управление на МПС в пияно състояние.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура-Плевен.

Предстои Окръжен съд-Плевен да разгледа искането за налагане на А.Т. на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Подобни новини

Back to top button