Образование

Средношколското общежитие „Данаил Попов“ избра с конкурс свое лого и мото

„Градим бъдещето с доброта и усмивка!“ е мотото, което ще отличава Средношколското общежитие „Данаил Попов“ в Плевен. Мотото и логото бяха избрани чрез конкурс, обявен от образователната институция през м. май тази година. Едно от основните изисквания към участниците бе предложенията да са авторски и да съдържат инициалите на общежитието.

„Конкурсът бе насочен към всеки, който има желание да предложи оригинален проект. Изискванията за логото бяха дизайнът да не копира или напомня съществуващи вече такива. Изискванията за мотото – да представлява запомнящ се слоган, да е кратко и ясно“, припомни Веселка Лилова, директор на Средношколското общежитие. Към всяко предложение участниците трябваше да посочат трите си имена и адрес за контакт.

За конкурса екипът на общежитие „Данаил Попов“ е получило 10 предложения, 3 от тях за мото. Жури в състав д-р Галина Цветкова – председател на Общинския комитет „Васил Левски“, която бе в основата и на дарителската кампания за изграждането на паметника на Данаил Попов в Плевен, Галина Станимирова – президент на Лайънс клуб Плевен Мизия и Венцислав Иванов – художник и автор на портрета на Данаил Попов, който всеки ден посреща учениците, възпитателите и преподавателите в сградата, оцени и класира получените предложения.

Автор на логото на Средношколско общежитие „Данаил Попов“, Плевен, е Златка Чардакова – уважаван педагог, дългогодишен член и на преподавателския екип. Логото е изчистено, съдържа лика на Данаил Попов, с контур в цветовете на националния трибагреник.

Автор на мотото е Свилен Стойчев – старши възпитател в общежитието и ръководител на клуб „Млади възрожденци“.

Авторите на избраните лого и мото ще бъдат представени на среща в Общежитието, на която в знак на благодарност те ще получат и награди – книги, посветени на живота и делото на един от най-близките съратници и сподвижници на Васил Левски – Данаил Попов. ОСО „Данаил Попов“, Плевен изказва своите благодарности към всички участници в конкурса за тяхната активност и предложените идеи.

Подобни новини

Back to top button