Право

Отложиха дело за смърт след побой край Кнежа отпреди година

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура -Плевен, срещу двама подсъдими, а именно К.П.Г. на 21 години и А.О.Ш. на 22 години и двамата от град Бяла Слатина.

Те са обвинени в това, че на 29.11.2021 година, в землището на град Кнежа, умишлено умъртвили В.Ю.К. на 17 години – престъпление по чл.115, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Двамата обвиняеми пребили до смърт с бухалка пострадалото лице и направили опит да укрият тялото му, като го заровят на сметище край град Бяла Слатина.

На подсъдимия К.П.Г. е повдигнато обвинение и за придобиване и притежание на високорискови наркотични вещества – марихуана и метамфетамин – престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

В проведеното на 9 ноември съдебно заседание подсъдимият е пожелал делото да премине по реда на съкратеното съдебно следствие, като се разпита единствено вещото лице, изготвило заключението по назначената от досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза. За да бъде призовано вещото лице, се е наложило отлагане на делото.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 09.12.2022 година.

Подобни новини

Back to top button