ИзкуствоКултура

Утре е премиерата в Плевен на най-новия български мюзикъл – „Кръчма за двама“

Премиера на най-новия български мюзикъл „Кръчма за двама“ ще се състои в зала „Емил Димитров“ на плевенското читалище „Съгласие 1869“. Това стана известно на проведената днес пресконференция в националния пресклуб на БТА в Плевен. В нея участваха Стефан Тоцев, композитор и автор на либретото, Анелия Дечева, делегиран продуцент, Ивайло Атанасов, председател на НЧ „Съгласие 1869“, актрисата и режисьор Ива Николова и диригентът Георги Милтиядов.

„Мюзикълът „Кръчма за двама“ е продължение на нашата политика да даваме възможности, сцена за изява на млади български автори“, подчерта Ивайло Атанасов. Той добави, че премиерата ще бъде представена пред пълна зала и се надява да има зрителски интерес към спектакъла, който дори и да гостува на сцени извън Плевен.

„Постарали сме се да направим нещо комедийно, развлекателно, леко абсурдно, без сериозни и тежки теми“, каза авторът Стефан Тоцев. Той подчерта, че мюзикълът му е разнообразен, песните са в различни стилове и имат свой собствен облик. „Кръчма за двама“ е дипломна работа за магистратура на Стефан Тоцев, която той завършва в Нов български университет. 

„Подадохме ръка на един млад плевенчанин и трябва да се чува, че Плевен подкрепя своите млади кадри и това трябва да е така не само в музиката, но и във всички видове изкуства“, каза Анелия Дечева. Тя подчерта доброто взаимодействие между музиканти и актьори, представители на различни културни институти, по време на създаване на мюзикъла.  

„Целият екип работи в синхрон. Получи се един много лек и приятен за гледане мюзикъл“, добави режисьорът Ива Николова. Според нея този мюзикъл е пример как културните институти в Плевен могат да работят съвместно. „Културата е нещо, което трябва да обединява хората, тя възвисява и ни дърпа от всичко пошло“, добави Николова. Според нея основното, около което се движи сюжетът в „Кръчма за двама“, е любовта. 

Премиерното представление ще се състои на 11 ноември, петък от 19:00 часа. 

БТА

Подобни новини

Back to top button