ОбществоПолицияПроблеми

Полицията издирва насилник, измъчвал и осакатил бездомно куче в София

Полицейско разследване е започнало на проявената жестокост над бездомно куче в кв. „Княжево“ в София. Видеокамера засне как мъж примамва с храна доверчивото куче Мечо в полунощ на 23 октомври, отнася го някъде и след два часа го връща безпомощно,с прекършени крака и с прорезни рани. Днес служител на 6-о РПУ се е свързал с неправителствената организация Animal Rescue Sofia, където се грижат за пребития Мечо. Извършена е хирургическа операция на счупената кост и сега кучето, което е на 10 години, се лекува в клиниката на организацията.

„Подадохме сигнал в прокуратурата на 4 ноември, като посочихме и свидетели, които са готови да разкажат подробности. Те ще бъдат изслушани от служители на 6-о РПУ, на които е разпоредено да разследват случая“, обясни Пламена Дочева от Animal Rescue Sofia за „Дневник“.

Във Фейсбук се появи снимка с имената, точния адрес дори телефонния номер на насилника над кучето, заснет с видеокамерата, наречен „Садиста от Карпузица“. В съобщението се твърди, че съседи на мъжа от години чуват писъци и са намирали „безброй трупове на животни“, но никой не обръщал внимание на сигналите им. А както е известно, склонността към системно измъчване на животни е признак за психопатично разстройство. Ето защо съобщението завършва с призив към съседите на насилника: „Бъдете внимателни и пазете децата и домашните си любимци“.

Установяването на извършителя е задача на разследващите органи, но случаят с Мечо не е единичен за „Княжево“, са заявили живеещи в квартала пред неправителствената организация, пише още dnevnik.bg.

За проява на жестокост към „гръбначно животно“ с причинена смърт или трайно увреждане Наказателният кодекс постановява лишаване от свобода до три години и глоба от 1 000 до 5 000 лева.

Снимка: Animal Rescue Sofia

Подобни новини

Back to top button