ОбществоПраво

По обвинение на РП – Плевен 48-годишен мъж е осъден за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и закана с убийство

С определение състав на Плевенски районен съд е одобрил постигнато споразумение, с което А.Г., на 48 години, се е признал за виновен по повдигнатото му от Районна прокуратура – Плевен обвинение, за това че на 07.05.2021г. в град Плевен, на бул. „България“, пред заведение, причинил на В.Х. от град Плевен, произвеждайки изстрел със самозаряден боен пистолет система „Walther“, марка „FEG“,   лека телесна повреда  по хулигански подбуди, довела до временно и неопасно за живота разстройство на здравето – престъпление по чл.131, ал.1, т.12 вр. чл. 130, ал.1 от НК. На същата дата и място той се заканил на В.Х. с убийство и това заканване възбудило основателен страх от неговото осъществяване – престъпление по чл.144, ал.3 вр. ал.1 от НК . 

За тези престъпления на А.Г. е наложено едно общо най-тежко наказание лишаване от свобода в размер на една  година, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 4 години, както и да заплати на  В.Х. сумата от 5000 лева за причинени неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.

Подобни новини

Back to top button