ОбществоПроблеми

Шофирай разумно и безопасно! АПИ ще участва в Световния ден в памет на жертвите на пътя

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще участва в Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 20 ноември 2022 г. В неделя всички знаци с възможност за дистанционно изменение ще бъдат с призив към шофьорите да карат внимателно и разумно, защото безопасността при пътуването е най-важна.

Мотото на кампанията и тази година е „ПОМНИМ! ПОДКРЕПЯМЕ! ДЕЙСТВАМЕ!“. По призива на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на ноември светът отдава почит на изгубилите живота си при пътни инциденти. През 2021 г. при 6 080 тежки катастрофи са загинали 561 и са ранени 7609 човека. До края на октомври т. г. са станали 5491 тежки пътни инциденти с 419 загинали и 6 995 ранени.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира всички шофьори да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия, да не го отлагат за първите минусови температури и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство. Нека да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Подобни новини

Back to top button