Водещи новиниОбществоПолицияСтраната

Нов сблъсък с тежко пострадали заради бус с мигранти

Тежък инцидент с пострадали полицаи е станал на Околовръстното шосе в София, информира Българското национално радио (БНР). Бус с 10 нелегални мигранти се удари в микробус на жандармерията. Един полицай е тежко пострадал е транспортиран към болницата. Има и други пострадали при инцидента.

Околовръстното шосе в района на Казичене е затворен заради следствените действия. Това доведе до образуване на големи задръствания по Цариградско шосе, както и по Околовръстното в района на отбивката за Казичене.

Петима от пострадалите са настанени в столичната болница „Света Анна“, съобщиха от лечебното заведение. Най-тежко е състоянието на 51-годишен полицай, изпаднал в безсъзнание при сблъсъка. Той е с тежка черепно-мозъчно травма и опасност за живота. В момента го оперират. В болницата са също шофьорът на микробуса и трима от мигрантите. Правят им се изследвания.

Друг пострадал от мигрантите е настанен в спешното отделение на ВМА. Пациентът е с нараняване в областта на главата и му се правят необходимите изследвания за установяване на обективното му състояние, съобщиха от болницата. 

Инцидентът станал, след като бусът с мигранти излязъл на Околовръстното от АМ „Тракия“, след което започнала гонката с полицията. 

В идеята си да спрат нелегалните имигранти друг микробус на жандармерията е пресрещнал пътя му. Водачът обаче не спрял и се ударил в превозното средство на полицията. Мъжът е пострадал, но няма данни за състоянието му. 

По информация на БНР мигрантите са сирийци.

Подобни новини

Back to top button