ОбразованиеОбществоОбщинска и държавна администрация

Детска градина „Слънце”в град Левски 50 години пише история на съдби и събития

На 18 ноември ДГ „Слънце“ отбеляза тържествено юбилейната годишнина с вълнуваща среща на учители, директори, бивши колеги и възпитаници на детската градина. Директорът Виолета Панайотова и екипът й посрещнаха гостите на празника: кмета на Община Левски Любка Александрова, Петя Чолокова – гл.експерт „Образование, култура и спорт“, Пламен Парашкевов – директор на Дирекция „Градоустройство и архитектура“, Ваня Дочева-секретар на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, бившите директори на на детската градина Наталия Христанова и Катя Павлова, директори на детски градини и училища, учители, възпитаници на „Слънце“ сред които Татяна Йорданова, млад журналист от БНТ.

Вълнуваща беше срещата на тези, които са писали и сега пишат с обич и професионализъм историята на ДГ „Слънце“. Мултимедийна презентация за изминалите години и успехите на ДГ „Слънце“ имаха възможност да видят всички гости на празника.

„Детска градина „Слънце“ в град Левски е школа, знаково място, преплело съдбите и творческия път на много поколения учители и деца.Това не е просто детска градина, това е дом на минало и настояще, на мили спомени и взор към бъдещето“, каза в приветствието си директорът Виолета Панайотова. Изключително емоционално беше връщането към мили спомени през изминалите години на Катя Павлова, учител и директор, която сподели свои разкази за учители, за волята за развитие и успехите.

С вълнение и удовлетворение Наталия Христанова, 35 години директор на ДГ „Слънце“ честити празника. Тя изказа дълбока благодарност за всеотдайността, професионализма и обичта към децата на учителите и служителите, и благодари на общинското ръководство в лицето на кмета Любка Александрова за уважението към професията и подкрепата. Пожела на всички да продължат да пишат красивата история на детската градина за светло бъдеще с много успехи и безброй детски усмивки.

И сълзи белязаха празничната вечер, отбеляза кметът Любка Александрова, но това са сълзи на радост и благодарност, на щастие и удовлетворение, нещо естествено, когато се чества такъв юбилей, богат на съдби, на децата на град Левски. Това са 50 години от историята на град Левски, от историята на хиляди деца, родени в града и получили в детската градина първото си усещане за училище. Това първо усещане помни и госпожа Александрова – за учителките, грижовни като майки, г-жа Павлова и г-жа Кръстева от първия випуск на детската градина.

Любка Александрова благодари от сърце за всеотдайността и за това, че всички възпитаници са сякаш част от едно семейство. В бюджета на общината са заложени 30 хил.лв. за обновяване на детската площадка в двора на детската градина, обяви кметът на общината и пожела колективът и занапред да работи за бъдещето, защото призванието на всички за това е доказано във времето.

Младите Татяна и Марио се върнаха към мили спомени от най-хубавите си детски години. Инка, най-малката възпитаничка на детската градина, спечелила в продължение на пет поредни години над 60 първи места в песенни конкурси за народни песни, поздрави всички за празника. Благодарствени грамоти за подкрепата през годините за реализирането на общата цел – благоденствие и просперитет на децата и екипа от ДГ „Слънце“ връчи Виолета Панайотова на кмета на общината Любка Александрова, на Петя Чолокова, Пламен Парашкевов и на директорите Катя Павлова и Наталия Христанова.

Подобни новини

Back to top button