БизнесОбществоОбщинска и държавна администрация

От утре ОИЦ – Плевен започва информационни срещи за еврофондовете в цялата област

От 7 до 17 юни 2022 г. екипът на ОИЦ – Плевен ще организира изнесена приемна във всяка от 11-те общини на областта. Целта на кампанията е всички заинтересовани да получат актуална информация за възможностите да кандидатстват за подпомагане от европейските фондове.

Кампанията започва на 7 юни с община Гулянци и продължава
на 8 юни в Долна Митрополия,
на 9 юни в Никопол,
на 10 юни в Левски,
на 13 юни в Пордим,
на 14 юни в Искър и Кнежа,
на 15 юни в Червен бряг,
на 16 юни в Белене и ще приключи на 17 юни в Долни Дъбник и Плевен.

Мобилният щанд ще бъде разположен на оживено, достъпно място в съответния град, пред общината, читалището или парка в обедните часове – между 11 и 14 ч. Срещите се организират, за да се улесни достъпът на повече хора до навременна, коректна и разбираемо разяснена информация.

Вниманието ще бъде насочено преди всичко към планираните за 2022 г. мерки от Програмата за развитие на селските райони. В момента може да се кандидатства за подкрепа на водено от общностите местно развитие. Основните цели са да се подпомогне процесът по създаване на местни инициативни групи, да се създаде капацитет за функциониране им на местно ниво, да се подкрепи процесът за подготовка на стратегии за местно развитие, както и да бъде насърчено включването на местното население в разработването и бъдещото прилагане на стратегиите. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 31 юли 2022 г.

До 17 август могат да кандидатстват земеделски стопани и производители за финансово подпомагане на инвестиции в преработка и маркетинг на селскостопански продукти.

Общините се подготвят за отварянето на подмярка 7.2 от Програмата за развитие на селските райони, за да подобрят своята пътна, културна, образователна и социална инфраструктура.

Традиционно голям интерес се очаква към мерките в подкрепа на неземеделските дейности в селските райони и към подпомагането на млади фермери да създадат и развиват собствени стопанства. Кандидатстването е планирано съответно за септември – октомври и октомври – ноември 2022 г.

Участниците в срещите по места ще получат разработени от експертите на ОИЦ – Плевен тематични дипляни и промоционални материали.

Подобни новини

Back to top button