ОбществоПолиция

Зачестяват пожарите с пострадали

На 26 ноември 2022 година в 07:34 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е получен сигнал, че в село Рибен на 200 метра от центъра гори къща. Незабавно са изпратени служители от У ПБЗН – Долна Митрополия. Пожарът е потушен и е извършен оглед. Изгорели са покривната конструкция – около 120 кв.м. и домашно имущество. Пострадал е 42-годишен обитател на къщата при вдишване на газ, дим или токсични пари. Транспортиран е в ЦСМП – Плевен с изгаряния по ръцете, лицето, седалищната област и глезените на краката. Настанен е за лечение в клиника по пластична хирургия при УМБАЛ „Д-р Г.Странски“ – Плевен. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 ноември в 22:46 часа е съобщено за пожар във вътрешно ел.табло на къща в село Горни Дъбник. По първоначална информация причина за инцидента е  късо съединение. Унищожени са вътрешно ел. табло, част от ел. инсталация и са опушени стени 50 кв.м. Пострадал е 55-годишен при вдишване на газ, дим или токсични пари. Оказана му е медицинска помощ. Пожарът е погасен от екип на РС ПБЗН – Плевен.

На 26 ноември в 11:38 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в апартамент на плевенската улица „П. Р. Славейков“. Предполагаемата причина за произшествието е техническа неизправност – избил клапан на газова бутилка. Унищожени са техника и домашно имущество. Пострадал е 79-годишен обитател на жилището. Оказана му е медицинска помощ. В пожарогасенето са участвали служители от РС ПБЗН – Плевен с един автомобил.

Подобни новини

Back to top button