Водещи новиниОбществоПолиция

Много пияната шофьорка, блъснала коли и патрулка, отива на съд

Окръжна прокуратура-Плевен внесе   в Окръжен съд- Плевен обвинителен акт срещу Г.Н. на 29 години, като й е повдигнато обвинение за извършени три престъпления. На 11.07.2022г. в гр. Плевен, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, обвиняемата нарушила правилата за движение по пътищата, като умишлено причинила значителни имуществени вреди, в общ размер на 15 245, 09 лева (престъпление по чл. 342, ал. 3, пр. 3, б. „а“, вр. с ал. 1 от НК). Г.Н.  управлявала моторното превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 3,77 промила, установено по надлежния ред с техническо средство (престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК). На същата дата тя противозаконно отнела чужд лек автомобил, собственост и във владението на другиго, без съгласието на правоимащите, с намерение да го ползва, като е последвала повреда на превозното средство на стойност 2 005,35 лева, деянието е извършено в пияно състояние и е извършено чрез използване на техническо средство – ключ (престъпление по чл. 346, ал. 2, т. 1, т. 2 и т. 3, вр. ал. 1, вр. с чл. 195, ал.1, т. 4, предл. 2 от НК).

Припомняме, че действията по разследването започнаха на 11.07.2022 година по сигнал за възникнали пътно-транспортни произшествие, включително с патрулен автомобила, в квартал „Сторгозия“ в град Плевен. По делото е установено, че в ранните часове на същата дата, Г.Н. противозаконно отнела МПС, собственост на друг, с намерение да го използва. Започнала да го управлява по улиците на град Плевен. Тя причинила последователно две пътно-транспортни произшествия, с материални щети по два автомобила, след което напуснала произшествията. Бил подаден сигнал до органите на реда, които след локализирането й направили опит за спирането на автомобила, управляван от Г.Н. Тя не преустановила движението си при подаваните редица светлинни и звукови сигнали. Последвало преследване в което се включили три патрулни автомобила, един от които препречил пътя на движение на извършителката. Жената отново не спряла и се врязала в патрулния лек автомобил, застанал на пътя й, в който били служители на Второ РУ-Плевен. Настъпили материални щети, а на полицаите били причинени леки телесни повреди.

Г.Н. била тествана за наличие на алкохол в кръвта й, при което уредът отчел 3,77 на хиляда. Установено е, че тя е неправоспособен водач на МПС.

По време на воденото досъдебно производство, Г.Н. е  била с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои Окръжен съд–Плевен да насрочи разпоредително заседание по делото.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Подобни новини

Back to top button