ЗабавленияИзкуствоКултураСветски новини

Патрисия Василева  от арт школа „Колорит“ спечели Специална награда от конкурс в Полша

Осемгодишната Патрисия Василева от арт школа „Колорит“ спечели най-високото отличие на 20-ото юбилейно издание на Международния конкурс “Rainbow Calendar 2023“, провел се в град Тихи в Полша. Живописната творба на талантливото плевенско момиче е отлична със „Специална награда“ и ще бъде отпечатана в луксозния календар за 2023 година. Рисунката на Патрисия „Зимна приказка“ ще краси страницата на месец Декември 2023 и ще отпътува за различни страни и континенти. Ежегодно 12-те най-добри рисунки се избират от професионално жури за да бъдат отпечатани в международния календар.  С Награда на журито е отличена  единадесетгодишната Таня Косташка за рисунката „Есен в планината“. Нейната творба ще бъде отпечатана на страницата на победителите.

Седем деца от школата са отличени с Почетна награда. Това са Никол Данчева – 6 г., Калина Кирилова – 6 г. Даная Петрова – 8 г.,  Елица Иванова – 10 г.,Виктория Дилкова – 10 г., Симеон Горанов – 11 г. и Лилия Янкова – 12 г.

Творбите на всички наградени деца ще бъдат показани в Международната изложба, която ще бъде открита на 16 декември 2022 година в Младежкия дом за култура в град Тихи. На откриването ще се проведе и тържествената церемония за връчване на наградите на победителите.

В конкурса са се състезавали близо 3 500 творби на деца и младежи от различни страни и континенти.   

Подобни новини

Back to top button