ОбществоПолиция

Три бързи производства срещу пили шофьори

На 26 ноември в 01:22 часа в село Градина е установено, че 57-годишен се придвижва по улиците на селото с автомобил „Опел“ в нетрезно състояние. Алкотестът му е показал над 1.2 промила алкохолна концентрация в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е РП – Плевен и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.    
51-годишен от Гулянци е задържан за управление на автомобил в нетрезво състояние. Около 21:50 часа на 25 ноември на улица „Александър Стамболийски“ в град Гулянци бил спрян за проверка товарен автомобил „Опел Комбо“. Направеният тест на водача за алкохол с техническо средство е отчел положителен резултат – над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство. Сезирана е РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицаи с оглед престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК.         
На 25 ноември 2022 година около 18:30 часа екип на РУ – Никопол е посетил пътно произшествие на път II-52 до разклона за село Драгаш войвода. Установило се е, че 43-годишен със собствения си „Фолксваген Голф“, при движение в посока селото, е изгубил контрол над автомобила на десен завой. Колата е излязла от пътното платно в ляво по посока на движение, преминала е през канавка и се е спряла в крайпътна нива. Водачът в следствие на произшствието е получил охлузни рани по главата и тялото. Прегледан от екип на ЦСМП – Никопол и освободен задомашно лечение без опасност за живота. Изпробван е за алкохол с техническо средство „Дрегер 7510“ и уредът е отчел положителен резултат – над 1.2 промила. Издадени са акт за произшествието и талон за медицинско изследване. Проверка е установила, че мъжът е неправоспособен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button