ПолитикаСтраната

Правителството отпуска 30 милиона лева за 17 общини

Правителството продължава да помага на българските общини, благодаря и на кметовете за тяхната загриженост за населените места и активността им. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към представителите на местната власт по време на правителственото заседание. Днес Министерският съвет отпусна 30 милиона лева по бюджетите на 17 общини. 20 милиона лева са средствата за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия за общините Сандански, Симитли, Варна, Дългопол, Трън, Левски, Гулянци, Иваново, Девин, Златоград и Неделино, а 10 милиона лева са одобрени по бюджетите на общините Благоевград, Свищов, Брезник, Перник, Радомир, Трън и Опан.
Министърът на финансите Кирил Ананиев подчерта, че се приема поредно постановление, с което правителството решава изключително важни проблеми на българските общини. „Уверен съм, че парите ще се използват ефективно за подобряване качеството на живота на хората в тези общини и на услугите, които се предоставят за тях“, заяви още финансовият министър.
Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, под чието ръководство е Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, отбеляза, че се работи едновременно и за преодоляване на последствията от бедствия и аварии, и за превенция. „Взимаме бързи и адекватни решения и реагираме при всяка необходимост“, категоричен беше Терзийски.
За възстановяване на здравен дом в с. Малчика в община Левски Министерският съвет отпусна 189 391 лв. За ремонт на част от ул. „Гоце Делчев“ в с. Шияково и прилежащите към нея подпорни стени се предоставят 563 447 лв. по бюджета на община Гулянци.

Подобни новини

Back to top button