Полиция

От бюлетина на МВР – Задържаха двама непълнолетни с марихуана и 19-годишен, който им я продал

На 30 ноември 2022 година около 14:40 часа в областния град на кръстовище между на улица „Климент Охридски“ и улица „Сергей Румянцев“ е проверен 16-годишен. Той доброволно е предал три найлонови свивки с различен диаметър, съдържащи суха зелена тревиста маса. По данни на непълнолетния веществото е марихуана с приблизителна тегло 7 грама. Същия ден в 15:00 часа на улица в ж.к. „Дружба“ служители от Първо РУ спират 14-годишен. Той доброволно е предал две полиетиленови свивки с размери 2 Х 5 см., със зелена тревиста маса. Плевенчанинът е обяснил, че веществото е марихуана с тегло около 2 грама. Двамата младежи са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Те са разпитани пред съдия от ОС – Плевен в присъствието на родителите им и инспектор от детската педагогическа стая при Първо РУ – Плевен. От проведените незабавни оперативни действия е установено, че наркотиците са закупени от 19-годишен плевенчанин. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомен е окръжен прокурор и по случая е образувано досъдебно производство.

26-годишен е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества. Около 13 часа на 30 ноември 2022 година в Плевен на улица „Българска авиация“ в Плевен бил спрян за проверка автомобил „Мерцедес“. Направеният тест на водача за наркотици с техническо средство е отчел положителен резултат за метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. Образувано е досъдебно производство. Сезирана е РП – Плевен.

На 30 ноември 2022 година в 18:40 часа на улица „Христо Ботев“ в Червен бряг полицейски служители извършили проверка на лек автомобил „Фолксваген Кади“, управляван от 36-годишен. Тестът на водача за алкохол е отчел над 1,2 промила. Взета е кръвна проба за анализ във ФСМП – Червен бряг. Шофьорът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. По образуваното бързо производство продължава работата разследващ полицай.

Около 10:15 часа на 30 ноември 2022 година в заведение полицейски служители от Първо РУ извършили проверка на 19-годишен годишен плевенчанин. Той изхвърлил на пода две полиетиленови топчета с размери 3 см в диаметър, съдържащи суха зелена тревиста маса. Предстои назначаване на химико-физична експертиза. Наркотикът е иззет, а притежателят му задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо производство за незаконно притежаване на високорисково наркотично вещество по чл.354 „а“, ал.5 във връзка с ал.3 от Наказателния кодекс.

Подобни новини

Back to top button