ЗабавленияИзкуствоКултураСветски новини

Заповядайте на коледния концерт „Звездно сияние“

За 15-та поредна година Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина „Св. Елисавета“ – Плевен с управител доц. д-р Емилияна Конова подарява на плевенчани музикален празник в навечерието на Рождество Христово. В коледния концерт „Звездно сияние“ ще участват Плевенската филхармония и Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева.

Специални гост-солисти ще са обичаните от публиката певци Еделина Кънева и Орлин Павлов. Емоционален акцент ще са изпълненията на чаровните Дивна Петрова и Гергана Карапанова, солистки на Вокална група „Арлекино” с ръководител Виолета Боянова при читалище „Съгласие 1869”.

Дивна ще изпълни „Вълшебен ден“ (по музика и аранжимент на Георги Милтиядов и текст на Теодора Вълева), а Гергана ще е солистка на песните „Коледно вълшебство“ (по музика и аранжимент на Георги Милтиядов и текст на Анета Мутафова) и „Малка приказна страна“ (по музика и аранжимент на Георги Милтиядов и текст на Десислава Софранова), която спечели първа награда от X-ия Европейски конкурс за детска песен „Златни искри“, състоял се пред октомври 2022 г. във Варна.

В празничната вечер ще прозвучат музикални шедьоври от цял свят, които ще донесат коледния дух на предстоящите светли празници и предчувствие за красота, надежда, любов и сбъднати чудеса. Повечето от въздействащите аранжименти на произведенията са на талантливия Георги Милтиядов, който ще застане на диригентския пулт.

Публиката ще чуе Adeste fideles, The Little Drummer Boy, Have yourself, Over the rainbow, The silver bells, До утре, Да започнем отначало, L.O.V.E. и много други.

Коледният концерт „Звездно сияние“ ще се състои на 16 декември 2022 г. (петък), от 19:00 ч., в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен.

Входът за събитието е безплатен, но с покани, които могат да бъдат получени от 7 декември 2022 г. от Даниела Гонкова – тел. 0885 299965, в Медицински център – КИРМ „Св. Елисавета“ – Плевен (бул. „Генерал Скобелев“ 20). Съорганизатор на събитието е Община Плевен.

Подобни новини

Back to top button