ЗабавленияКултураНаукаСветски новини

В Плевен отваря врати Национална филателна изложба с международно участие

Съюзът на българските филателисти и „Български пощи“ организират от 9 до 11 декември 2022 г. Национална филателна изложба с международно участие „Плевен фила 2022“. Събитието се провежда със съдействието на Община Плевен и Регионалния исторически музей – Плевен. На изложбата ще бъдат представени български пощенско-филателни експонати и експонати от Италия, Румъния, Турция и Молдова. Всички сбирки ще бъдат показани върху 130 изложбени пана, което поставя изложбата на висока позиция като филателно състезание. „Български пощи“ ще връчат награда за най-добър експонат.

Откриването е на 9 декември 2022 г. от 11.00 ч. в Регионалния исторически музей – Плевен.

В официалната церемония ще вземат участие представители на ръководството на Община Плевен, главният изпълнителен директор на „Български пощи“  Богдан Теофанидис, и председателят на Съюза на българските филателисти  Спас Панчев.

По време на изложбата ще работи щанд за продажба на пощенски марки и филателни материали на СП „Българска филателия и нумизматика“ на „Български пощи“.

По време на изложението, на 9.12.2022 г. от 11.30 ч., ще бъдат валидирани пощенско-филателни издания на тема: „200 години от рождението на Луи Пастьор“ и на 10.12.2022 г.от 10.30 ч. – „Транспорт – транспортни средства, специализирани за гасене на пожари”. Поради Сovid пандемията последното голямо филателно събитие се проведе през 2019 г. – Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019“.

Подобни новини

Back to top button