Полиция

От бюлетина на МВР – 34-годишен пироман запали витрина на магазин, пощенски кутии в блок и шест контейнера за смет

84-годишна жена, пресичаща неправилно пътно платно, е в болница със счупени ключица и лакът, пияни зад волана в Плевен и в Бреница, продължава акцията срещу незаконно държане и разпространение на дрога

На 11 декември 2022 година в 01:14 часа е получен сигнал за горящ зеленчуков магазин в Плевен на улица „Васил Априлов“. На място незабавно са изпратени служители от РДПБЗН, които са потушили пожара. Извършен е оглед. Установено е, че огънят е тръгнал от празни кашони, складирани на тротоара пред магазина. В следствие на пожара е унищожена витрината на магазина, ролетна тента, стелажи, климатик и стока. Размерът на нанесените материални щети е в процес на установяване. По време на огледа около 01:30 часа са възникнали и други пожари на територията на Плевен – запалени са пощенски кутии в жилищен блок на булевард „Данаил Попов“, както и шест контейнера за смет на улиците „Георги Костадинов“ и „Георги Бенковски“. От проведените незабавни оперативни действия е установен и задържан извършителят на деянията – 34-годишен. Мъжът е направил пълни самопризнания и е описал подробно механизма на извършените деяния. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство.

На 11 декември 2022 година около 11:30 часа на улица „Сан Стефано“ в Плевен 68-годишна с лек автомобил „Опел Корса“ е блъснала неправилно пресичащата платното за движение 84-годишна жена. Тя е транспортирана в спешно отделение към УМБАЛ – Плевен, където е прегледана и е диагностицирана с фрактура на лявата ключица и лявата лакътна става. Настанена е за лечение в болнично заведение. Водачът на лекия автомобил е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство и пробата е отрицателна. Образувано е досъдебно производство.

Резултати от специализираната полицейска операция срещу незаконното държане и разпространение на дрога на 9 декември 2022 година.
Около 10:50 часа 29-годишен от Глава е предал на полицаите 9 съцветия от рода на конопа. Проверката е извършена в дома му. Дрогата е предадена с протокол за доброволно предаване, като по негови данни тревистата маса е марихуана. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. 29-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.5 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работа по случая продължава.
Около 13:20 часа на улица в плевенския квартал „Сторгозия“ е извършена полицейска проверка на 33-годишен. Той доброволно е предал стъклен буркан с вместимост от 310 грама, с червено прахообразно вещество. По данни на мъжа съдържанието е червен фосфор. При проверка в жилището му той доброволно е предал пластмасова бутилка с вместимост от 500 мл., съдържаща прозрачна течност – солна киселина, четири боеприпаса с надпис „Rem“ и метален цилиндър с пригодена пружина и ударник, като в единия край се намира цев. Уведомени са разследващ полицай при Второ РУ – Плевен и дежурен прокурор при РП – Плевен за извършени престъпления по чл.354 „а“, ал.1 и чл. 339, ал. 1 от НК. 33-годишният е задържан със заповед за срок до 24 часа. От него е снето писмено сведение. Образувано е досъдебно производство по чл.354 „а“, ал.1 и по чл. 339, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
В 14:30 часа в жилище в к-с „Дружба“, обитавано от 34-годишен, е извършена полицейска проверка. Намерени и иззети са черен политиленов плик с марихуана и електронна везна. По случая е образувано бързо производство и е сезирана РП – Плевен.
Около 15:20 часа в Левски на кръстовище между улица „Александър Стамболийски“ и улица „Гоце Делчев“ при проверка 16-годишен е предал кутия с четири полиетиленови свивки с размери 2см Х 1 см., със суха зелена тревиста маса. По данни на непълнолетният веществото е марихуана за лична употреба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Предстои назначаване на физико-химична експертиза. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 във връзка с чл.63, ал.1, т.4 от НК. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.
В 18 часа в областния град пред жилищен блок в ж.к. „Дружба“ е спрян 38-годишен. Той е предал доброволно пет полиетиленови топчета с неправилна форма и приблизителен диаметър около 6 см., съдържащи зелена тревиста маса с общо тегло около 23 грама. По данни на мъжа веществото е марихуана. При последвали претърсване и изземване в дома му в Пордим са намерени четири пластмасови буркана с вместимост – пет, два и три литра, всички със суха зелена тревиста маса – марихуана, с приблизително тегло около 500 грама. От имота са иззети и една електронна везна и газ – сигнален пистолет. Наркотиците са предадени за лабораторна обработка. 38-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от ОП – Плевен за престъпление чл. 354 „а“, ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство.
В 23:38 часа в Плевен на улица „Шейново“ полицейски служители от Първо РУ са проверили лек автомобил „Порше“. Направеният тест на водача – 25-годишен от Долни Дъбник, за наркотици с техническо средство е отчел положителен резултат за кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство по чл.343 „б“, ал.3 от Наказателния кодекс.

На 9 декември 2022 година в 23:29 часа полицаи от Първо РУ – Плевен са посетили улица „Петър Ненков“ след сигнал за ПТП. Установили са, че 51-годишен е зад волана на „Пежо“ с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Лицето е задържано за срок до 24 часа. Сезирана е РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работата по случая.
На 11 декември 2022 година около 15 часа в Бреница е установено, че 46-годишен плевенчанин се придвижва по улиците на селото с лек автомобил „Форд Фокус“ в нетрезво състояние. Алкотестът му е отчел над 1.2 промила. За нарушението е съставен акт. Издаден е и талон за медицинско изследване, като шофьорът е отказал да даде кръв за лабораторен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо производство и е сезирана РП – Плевен.

Подобни новини

Back to top button