ОбществоПраво

Ефективни присъди за убийството в Кнежа от ноември 2021 година

Въз основа на внесен обвинителен акт по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Плевен, състав на Окръжен съд- Плевен е осъдил 19-годишния К.Г. на 14 години лишаване от свобода и 21-годишния А.Ш. на 10 години лишаване от свобода. Те са признати за виновни, за това, че 29.11.2021 година в землището на гр. Кнежа, в съучастие, като извършители, умишлено умъртвили В.К. на 17 години – престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2 от НК. К.П. е признат за виновен и за това, че през периода 01.01.2021 година – 01.12.2021 година в гр. Бяла Слатина, обл. Плевенска е държал високорисково наркотично вещество – марихуана и метамфетамин – престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.

Припомняме, че разследването по досъдебното производство започна  на 01.12.2021 година, след постъпило съобщение за изчезването на младеж от град Кнежа. По делото е установено, че вечерта на 29.11.2021 година, обвиняемите К.Г. и А.Ш. преминавали през град Кнежа, пътувайки с лек автомобил. Случайно забелязали пострадалия В.К. и го попитали за пътя, тъй като се объркали. Последният им предложил да  ги упъти, за което се качил в автомобила, с уговорката да го откарат до гр. Бяла Слатина. По време на пътуването възникнал конфликт.  К.Г. и А. Ш. нанесли на В.К. удари с бухалка в тилната област на главата му, което довело до черепно-мозъчна травма, несъвместима с живота и  настъпването на  смъртта на  В.К. Двамата извършители натоварили тялото в багажника на автомобила и го откарали на необозначено сметище край гр.Бяла Слатина.  Заровили го и покрили мястото с отпадъци.

К.Г. и А. Ш  били с наложена мярка за неотклонение задържане под стража, която е потвърдена от Окръжен съд – Плевен при постановяване на присъдата. Тя подлежи на обжалване пред АС – Велико Търново.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Подобни новини

Back to top button