Водещи новиниЗабавленияСветски новини

Филми, концерти и изложба запълват коледния празничен афиш в Плевен

Kонцерти, филмови прожекции и изложба има в подготвената от Община Плевен празнична коледна програма.

Коледен кинофестивал с филми за всички възрасти ще се проведе на 15, 16 и 17 декември в Артцентъра в Градската градина. В три поредни дни плевенчани ще могат да видят филмите „Влюбеният Айфел“, 7 български анимации за деца, „Сватбата на Роза“, „Случаят Кюри“ и „Три перфектни дъщери“. Часовете вижте от афиша.

Общинският хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева ще отправи своето музикално коледно послание в концерт на 19 декември в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Пак там, на 20 декември е празничният концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“. Входът е свободен, но трябва да си вземете билети от касата на театъра.

Плевенските художници ще открият традиционния си коледен салон на 21 декември в Артцентъра. Откриването е в 17:30 часа.

В самото навечерие на празника е концерът „Коледа с приятели“, който ще се състои в читалище „Съгласие 1869“. Участват Общинският духов оркестър с диригент Пламен Марков, танцьори от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“, студиото за класически балет и вокална група „Арлекино“ при читалището. Безплатни билети – на касата на читалището.

Още един концерт подарък за плевенчани, но на открито ще изнесат артистите от Северняшкия ансамбъл. На 23 декември от 11 часа те ще представят на площад „Възраждане“ коледни обичаи от Плевенския регион.

Подобни новини

Back to top button