Полиция

От бюлетина на МВР – Намерени оръжия и боеприпаси, 72-годишен шофира пиян, наркотици в Плевен, в Ясен и в Садовец

На 14 декември 2022 година, около 7 часа, в Червен бряг при проверка в имота на 58-годишен са намерени оръжия и боеприпаси. Иззети са седем различни ръчни гранати, три боеприпаса с различен калибър, пушка с дървен приклад и надпис върху цевта „МР 512 м“, кал. 5,5 и оптически прибор върху пушката с надпис „Bushnell 1 x 40 Rd“. Направен е оглед на местопроизшествието. Оръжията и боеприпасите са иззети и предстои да бъде назначена балистична експертиза. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.339 от НК. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Работата по случая продължава.

На 14 декември 2022 година, в 13:43 часа, на улица „Отец Паисий“ в Рибен полицейски служители са извършили проверка на лек автомобил „Хонда“, управляван от 72-годишен. Тестът на водача за алкохол е отчел над 1,2 промила. Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Образувано е бързо производство и работата продължава разследващ полицай.

На 14 декември 2022 година, около 14:40 часа, на улица „Неофит Бозвели“ при извършена полицейска проверка от служители на Първо РУ-Плевен 19-годишен доброволно е предал полиетиленова свивка с неправилна форма, съдържаща суха зелена тревиста маса – около 5 грама марихуана. Веществото е предадено за лабораторна обработка. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работата по случая.
Същия ден около 17:20 часа на булевард „Данаил Попов“ на паркинг е проверен автомобил „Ауди“, управляван от 41-годишен. В колата имало и пътник – 24-годишен. При извършен обиск на водача са намерени четири прозрачни полиетиленови плика с различни размери, съдържащи бяло кристалообразно вещество и плик със суха зелена тревиста маса. В пътника са установени два полиетиленови плика с бяло кристалообразно вещество и суха зелена тревиста маса. На пода зад предна лява седалка е открит друг прозрачен полиетиленов плик с размери 2,5 см /4,5 см, съдържащ бяло кристалообразно вещество. В къщата на шофьора в Ясен са намерени два плика с различин размери със суха зелена тревиста маса, прозрачен полиетиленов плик, съдържащ бяло прахообразно вещество и 6 малки полиетиленови пакетчета с размери 6,5 см / 5 см., съдържащи жълто-кафяво кристалообразно вещество на бучки, стъклена купа с пластмасов капак с диаметър 17 см, с бяло кристалообразно вещество, метално острие на макетен нож, ел.везна с размери 6 см / 12 см, парична сума в размер на 200 лева и самоделно оръжие тип „Пушка“ с една цев кал.22 мм, с обща дължина около 115 см, с дървен приклад, оптичен мерник и заглушаващ механизъм без боеприпаси. Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Веществата са предадени за лабораторна обработка. Сезирана е РП – Плевен и е образувано досъдебно производство.
Около 18.45 часа в хода на спецакция в Садовец е проверен 25-годишен. Той доброволно е предал мелничка за тютюн, съдържащ надробена суха зелена тревиста маса, която по негови данни е марихуана. Предстои назначаване на физико-химична експертиза. 25-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомена е РП – Плевен и работата продължава.

Подобни новини

Back to top button