ОбществоПраво

Започна отново върнато от Апелативния съд дело за ползване на чужда банкова карта

На 15.12.2022 година състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №758/2022 година, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу двама обвиняеми, а именно И.Е.М. и Н.Г.Л., информират ор съда. Те са обвинени в това, че на 27.02.2021 г. в град Плевен, в съучастие като извършители, използвали чужд платежен инструмент  – дебитна карта, без съгласието на титуляра, като извършили транзакции по теглене на парични суми на обща стойност от 700 лева – престъпление по чл.249, ал.1, вр. чл.26, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК. 

Делото се разглежда повторно от Окръжен съд – Плевен. При първото разглеждане постановената присъда е обжалвана пред Апелативен съд – Велико Търново, от където са я отменили и са постановили повторно разглеждане на делото от друг състав на окръжния съд. За втори път делото е внесено и образувано на 01.11.2022 година, след което е насрочено за разпоредително заседание в законовия срок, за датата 15.12.2022 година.

На 15 декември не е даден ход на делото. Двамата подсъдими не са призовани редовно за днешното съдебно заседание, тъй като не са установени на адресите известни на съда. За да бъде установено тяхното местонахождение и да бъдат надлежно призовани за съдебно заседание, са изискани справки дали се намират в затворите или арестите на страната, за задграничните им пътувания и за актуален постоянен и настоящ адрес. 

С цел осигуряване на подсъдимите и провеждане на наказателното производство в разумни срокове, мерките им за неотклонение са променени от „Подписка“ в „Задържане под стража“.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 27.01.2023 година.

Подобни новини

Back to top button