АрмияОбществоСоциални

Членове на военно-патриотични организации са подпомогнати чрез благотворителна кампания в навечерието на празниците

В Плевен 40 членове на военно-патриотични организации и семействата им са подпомогнати чрез благотворителна кампания. Те получиха празнични пакети с трайни хранителни продукти, сладкиши и картички, съобщи Валя Минкова, старши експерт във Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“. 

Кампанията в гарнизон Плевен е под мотото „Не сте забравени!“.

Пакетите с хранителни продукти са предоставени във Военния клуб, в присъствието на бригаден генерал Юлиян Радойски, началник на гарнизон Плевен и началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ и полк. Иван Вълев, командир на Единния център за начална подготовка.

Кампанията е подкрепена от военнослужещите от военно формирование 48670 с командир майор Добромир Добрев, децата от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, от детските градини „Калина“ и „Слънце“ и младежи от Основно училище „Цветан Спасов“, отбелязва Минкова. Партньор на инициативата е фирма „Арте“ ООД. Младият управител на фирмата, Емил Гецов, макар и не служил в армията, се обърна към ветераните с много топли пожелания.

Безценна помощ при организацията и реализацията на кампанията „Не сте забравени“ както и при всички съвместни инициативи с военнослужещи и ветерани оказаха главен експерт Ралица Лазарова – Военен клуб и председателя на Дружество „Военноинвалид“ Илиян Христов.

В началото на декември, по инициатива на областния управител Иван Петков с хранителни продукти бяха подпомогнати 93-ма членове на Дружество „Военноинвалид“ в Плевен.

Подобни новини

Back to top button