ОбществоПолиция

Дрогирани, пили, без книжка – не свършват нарушителите зад волана

Шофиране след употреба на наркотици. 20-годишен е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества. На 20 декември на улица „Климент Охридски“ в  Плевен бил спрян за проверка товарен автомобил „ Фолксваген Крафтер “. Направеният тест на водача за наркотици с техническо средство е отчел положителен резултат за амфетамин, метамфетамин и канабис. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е отказал кръвна проба. Съставен е акт по Закона за движение по пътищата. Образувано е бързо производство. Сезирана е РП – Плевен.

Шофьор без книжка е засечен от служители на сектор ЗЖУ при ОДМВР – Плевен  вчера на улица „Върбишко шосе“ в областния град. Около 08:50 часа е спрян за проверка лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от 48-годишен жител на село Биволаре. Установило се е, че шофира без СУМПС в едногодишен срок от наказанието му по административен ред с влязло в сила наказателно постановление. В хода на проверката е изяснено, че автомобилът е с поставени регистрационни номера, отговарящи на лек автомобил „Фиат Браво“. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Образувано е бързо производство, по което работата продължава.

Вчера в 17:14 часа служители от Първо РУ – Плевен са спрели за проверка на булевард „България“ лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Проба с техническо средство е установила, че водачът – 39-годишен плевенчанин, е зад волана с над 1.2 промила алкохолна концентрация. За нарушението е съставен акт. Издаден е и талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо производство и е сезирана РП – Плевен.

ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ
Вчера около 10.30 часа в хода на спецакция е проверено жилището на 36-годишен в плевенския квартал „Сторгозия“ . Намерено е бяло кристалообразно вещество, което по негови данни е 0.5 грама метаамфетамин за лична употреба. Предстои назначаване на физико-химична експертиза на иззетото вещество. 36-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомена е РП – Плевен и работата продължава.

Подобни новини

Back to top button