ОбществоПраво

(допълнена) Днес ще се гледа мярката за неотклонение на обвинения за убийство в Биволаре

Днес, 29.12.2022 година е постъпило искане от Окръжна прокуратура – Плевен, за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на задържан, който е обвинен в това, че на 25.12., в село Биволаре, е убил жител на селото, след спречкване и нанесен побой с брадва. За това информират от Окръжен съд – Плевен.

Разглеждането на мярката за неотклонение е насрочено за 13:00 часа, в зала 8 на четвъртия етаж в Съдебната палата в град Плевен.

По информация от полицията, след бързи оперативни действия е разкрито убийство в село Биволаре. Полицейските мероприятия са стартирали на 25 декември в 18:18 часа, когато 49-годишен е открит на улица в селото в безпомощно състояние. Мъжът е бил приет по спешност в плевенска болница с тежка черепно-мозъчна травма, а по-късно е починал. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че същия ден около 17.20 часа в частен дом в селото е възникнал скандал на битова основа. Група от гостите, напуснали къщата, но после се върнали на адреса с три автомобила. Конфликтът е прераснал във физическо насилие. Причинена е средна телесна повреда – счупена лява ръка на 26-годишен, участник в сбиването. При оттегляне извършителите пресрещат прибиращият се към дома си 49-годишен жител на селото. Нанесен му е побой с брадва и дървени колове. Установени и задържани за срок до 24 часа по ЗМВР са десетима, участници в инцидента. С постановление от 26 декември 2022 година на наблюдаващ прокурор в ОП – Плевен по отношение на 29-годишен плевенчанин е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа за престъпление по чл. 115 от НК и той е приведен в ОЗ „Арести“ при Затвора – Плевен. Привлечен като обвиняем е и извършителят на средната телесно повреда по чл. 129 от НК – 22-годишен.

Подобни новини

Back to top button