ОбществоПраво

Задържане под стража определи Окръжният съд на 29-годишен мъж, обвинен в убийство

Днес, 29.12.2022 година, състав на Окръжен съд – Плевен наложи на В.К.С., на 29 години, от село Биволаре, постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Лицето е обвинено в това, че на 25.12.2022 година умишлено е умъртвил М.Н.М. от същото село, след възникнал побой в село Биволаре, обл.Плевен.

Съдът в мотивите си е изложил, че към настоящия момент наказателното производство е в началната си фаза и предстои събиране на множество доказателства, но въпреки това, събраните до настоящия момент са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, за което е привлечен на съд.

Съществува и реална опасност лицето да извърши престъпление. На първо място, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление, за което се предвижда наказание над 10 години лишаване от свобода. На второ място, от характеристичната му справка се установява, че дружи с лица от криминалния контингент, въпреки че самият той не е осъждан. Освен това, има свидетелски показания, че обвиняемият В.К.С. е опитвал да уговаря други лица да поемат вината за случилото се.

Поради изложеното, съдията-докладчик по делото е уважил искането на прокурора и е взел най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Плевен не е окончателно, то може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – Велико Търново в тридневен срок, считано от днес.

Подобни новини

Back to top button