ОбществоПолиция

Повече пияни и надрусани шофьори по празниците засичат пътните полицаи

Шофиране след употреба на наркотици. 23-годишен е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества. На 23 декември около 15 часа на улица „Георги С. Раковски“ в Червен бряг бил спрян за проверка автомобил „БМВ“. Направеният тест на водача за наркотици с техническо средство е отчел положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е отказал кръвна проба. Съставен е акт по Закона за движение по пътищата. Образувано е бързо производство. Сезирана е РП – Плевен.          
         
На 25 декември около 1 часа в град Кнежа полицейски служители са извършили проверка на лек автомобил „Ланд Ровър“, управляван от 37-годишен. Тестът на водача за алкохол е отчел над 1,2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е приел показанията на уреда.  Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Образувано е бързо производство и работата продължава разследващ полицай.                     
         
Водач в нетрезво състояние е установен при проверка от служители на РУ Червен бряг. На 25 декември около  17.10 часа в село Горник  е спрян лек автомобил „Мерцедес“, собственост   и управляван от 40-годишен местен жител. От извършената проверка за алкохол с техническо средство „Дрегер-7510“, уредът е отчел концентрация на алкохол над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е направен отказ за лабораторен анализ във ФСМП – Червен бряг. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство  за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 26 декември около 19:55 часа в град Белене на улица „Милан Василев“ е проверен 33-годишен – водач на „Тойота Корола“. Техническо средство „Дрегер дръг тест 5000“ е отчело наличие на метамфетамин. Издаден талон е за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство с оглед престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 27 декември в град Левски е установено, че 25-годишен се придвижва по улиците на града с лек автомобил „Фолксфаген Голф“ след употреба на наркотични вещества – амфетамин. Проверката е извършена с техническо средство „Дрегер дръг тест 5000“. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо прозиводство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. 25-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. По случая продължава работата.

Подобни новини

Back to top button