БизнесСтранатаТранспортУслуги

От къде да закупим винетки на нови по-ниски цени от 1 януари

Всички типове винетки с нови, намалени цени могат да бъдат закупени онлайн на Vinetki.bg, както и на TollPass.bg. Двете дигитални тол платформи предоставят допълнителни услуги като уведомление за изтичащ срок на валидност и проверка за компенсаторни такси и глоби. Те функционират вече четири години и са удобен, лесен и бърз начин за заплащане на пътни такси за всички леки автомобили и лекотоварни автомобили до 3.5 тона.

Цените от 1 януари 2023 г. са намалени с 10 % – годишната винетка струва 87 лв., тримесечната – 48 лв., месечната – 27 лв., седмичната – 13 лв. и уикенд винетката – 9 лв.

През януари и февруари изтичат хиляди годишни винетки. За да не бъдат наложени компенсаторни такси или глоби за неплатени пътни такси, на Vinetki.bg  и TollPass.bg всеки може да провери срока на валидност, като въведе регистрационния номер на автомобила и държавата, в която е регистриран.

Двете тол платформи дават възможност да закупите нова винетка до 30 дни преди датата, от която искате да е активна. Не се налага да се изчаква до датата на изтичането на старата, а нова може да бъде заплатена предварително, при планиране на предстоящи пътувания.

За заплащане на по-евтините винетки на Vinetki.bg и на TollPass.bg е достатъчно да се въведе  регистрационния номер на автомобила и началната дата, от която се активира услугата. След плащането и успешната активация на посочен имейл се получава PDF разписка за електронна винетка, удостоверяваща извършената покупка.

Може да се регистрира индивидуален профил с потребителско име и парола, в който се съхранява историята на всички закупени винетки за всички регистрационни номера на пътни превозни средства, които не е нужно да се въвеждат повторно при закупуване на нова винетка. Vinetki.bg и TollPass.bg са уеб базирани високотехнологични платформи за заплащане на пътни такси, разработени от „Интелигентни трафик системи“ АД. След въвеждането на електронната винетка в началото на 2019 г., те се утвърдиха като лидер в заплащането на пътните такси. То става лесно, бързо и удобно онлайн и дигиталната услуга се радва на висок интерес и одобрение от собствениците и водачите на леки автомобили.

Подобни новини

Back to top button