ЕкологияНПООбразованиеОбществоСтраната

До 11 януари граждански организации могат да кандидатстват с проекти във Vivacom Регионален грант

Как да кандидатствате в Програмата?

Тази година, програма Vivacom Регионален грант се провежда за осми път. В срок до 11 януари 2023 г. телекомуникационната компания приема кандидатури за проекти на граждански организации в сферата на образованието и опазването на околната среда. Програмата се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право (БЦНП) и НПО портала.

Най-добрите и иновативни концепции с потенциал да ангажират местни общности в малки и големи населени места, с полза за решаване на конкретен проблем в съответния регион, ще получат безвъзмездно финансиране от Vivacom на обща стойност 60 000 лева.

Стойността на гранта, който може да получи всеки проект, е до 5 000 лева. Продължителността на проекта следва да е до 1 година, след получаване на финансирането. Всяка организация може да участва с повече от 1 проект. В програмата могат да кандидатстват и организации, които вече са получили финансова подкрепа през предходна година.


За участие в Регионалния грант може да кандидатствате, ако сте:

  • Юридическо лице с нестопанска цел (сдружени или фондация), регистрирано в обществена полза
  • Народно читалище
  • Настоятелство към училище или детска градина, регистрирано като юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза, в партньорство с училище или детска градина

Проектните предложения може да изпращате само онлайн чрез попълване на електронен формуляр за кандидатстване на:https://vivacomfund.bg/regionalgrant/apply/

Крайният срок за кандидатстване е до 11.01.2023 г. в 23:59 часа

Победителите ще бъдат обявени през март 2023 г.

***
„Искаме картата да  достигне до максимален брой хора, най-вече ученици, но не само, които да видят и разберат Възраждането по един нов и модерен начин“, споделя Николай Дунев от Фондация „Активна историческа карта“ за мисията на проект Цифрова динамична карта на тема Българското възраждане – духовно и стопанско“, победител в седмото издание на Vivacom Регионален грант.

***

Всички кандидатури преминават през два етапа на подбор – предварително административно становище и оценка от експертно жури. Крайното решение за това кои проектни идеи ще получат финансова подкрепа през 2023 г. ще се вземе от жури в състав:

  • Елица Георгиева, директор „Корпоративни комуникации” във Vivacom.
  • Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право.
  • Ива Дойчинова, активист и журналист за граждански каузи.
  • Симона Стилиянова, съосновател на „Основа“ и основател на Zero Waste Sofia.
  • Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „Българска история“.
  • Райко Байчев, журналист в онлайн медията Actualno.com.

График на програмата

  • Кандидатстване с проектни предложения: 28.11.2022 г. – 11.01.2023 г.
  • Оценяване на проектите: януари – февруари 2023 г.
  • Обявяване на победители: март 2023 г.
  • Сключване на договорите и започване на изпълнение на дейностите по проектите: април-май 2023 г.

 
За въпроси и контакти
Повече информация и условията за кандидатстване във Vivacom Регионален грант ще намерите на сайта: https://vivacomfund.bg/regionalgrant/
За въпроси, свързани с кандидатстването, както и при последващо изпълнение на одобрените за финансова подкрепа проекти, може да се свържете с екипа на Български център за нестопанско право по имейл на: [email protected].

Още вдъхновяващи истории за успешни инициативи, подкрепени от Vivacom Регионален грант, може да прочетете на НПО Портала.

Подобни новини

Back to top button