ОбществоПолиция

Бързи производства за наркотици, нарушения на пътя и кражба

За притежание на наркотици в полицейския арест е задържан 20-годишен. На 3 януари в 21:30 часа в град Кнежа той бил спрян за проверка. Доброволно е предал две полиетиленови свивки, съдържащи суха, надробена, зелена на цвят растителна маса, представляваща високорисково наркотично вещество – марихуана за негова лична употреба. Предстои физико-химическа експертиза на иззетия наркотик. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК и е сезирана районната прокуратура.

Неправоспособен водач е управлявал нерегистрирано пътно превозно средство в град Славяново. Служители на Първо РУ – Плевен на 31 декември са проверили 61-годишен, който се придвижвал с лек автомобил „Мерцедес“. Водачът не представил свидетелство за правоуправление, а при направена справка станало ясно, че превозното средство не е регистрирано. Образувано е бързо производство и е сезирана РП – Плевен.  Работата по случая продължава.
          
Вчера в 12:45 часа в село Одърне е спрян лек автомобил „Рено Меган Сценик“, управляван от 52-годишен местен жител. Установило се е, че регистрационните табели  са предназначени за друго  превозно средство – „Ваз“. Иззети са регистрационните табели. Уведомен е дежурен  прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл. 345 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 4 януари в РУ Долни Дъбник е започнато бързо производство за извършена кражба. Разследването на полицаи от управлението е установило, че 26-годишен от село Дисевица, на същата дата около 13.00 часа с помощта на техническо средство е откраднал метален обръч на бетонен капак на канализационна шахта в Долни Дъбник. Извършен е оглед на местопроизшествието. 26-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомена е Районна прокуратура – Плевен и работата продължава за престъпление по чл.195, ал.1, т.4 от НК.

Подобни новини

Back to top button