ОбществоПолиция

Пет пожара в къщи и апартамент гасиха огнеборци от областта

Сигнал за пожар в къща в село Сухаче е бил подаден на 7 януари в 13:43 часа. Екип на пожарната служба в град Червен бряг е потушил огъня, който унищожил техника и домашно обзавеждане. Спасена била къщата. Според огнеборците небрежност при боравене с открит огън е причина за произшествието.

По неустановени причини е възникнал пожар в необитаема къща в село Малчика. Сигнал за инцидента е постъпил на 7 януари в 14:45 часа.  Изгорели са мебели и са опушени стените. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН – Левски с един автомобил. 

На 8 януари в 09:32 часа е съобщено за възникнал пожар в къща в село Градина. Пристигналият екип на У ПБЗН – „Сторгозия“ при РСПБЗН – Плевен е загасил огъня. Изгоряла е покривна конструкция 2 кв.м. Предполагаемата причина за произшествието е строителна неизправност – неизправен комин.

Същия ден в 17:30 часа в РС ПБЗН – Червен бряг е получен сигнал за самозапалил се комин в обитаема къща в село Реселец. И при двата пожара своевременната намеса на огнеборците е спасила сградите.

Сигнал за пожар в апартамент в Плевен на улица „Ген. Ганецки“ е бил подаден рано тази сутрин в 04:16 часа. Два екипа на пожарната служба в града загасили огъня, който унищожил дрехи, уреди, хранителни продукти, опушени били 100 кв. м стени. При огледа е установено, че късо съединение е причинило произшествието. 

Подобни новини

Back to top button