ОбществоПолиция

Митнически служители откриха 225 000 британски и шотландски лири в товарен автомобил

225 000 недекларирани британски и шотландски лири бяха установени от митническите служители в товарно превозно средство в района на ГКПП „Дунав мост“ – Русе.
На 10.01.2023 г. около 21:00 ч. в района на ГКПП „Дунав мост“ – Русе митническите служители от сектор „Борба с наркотрафика Русе“ в ТД Митница Русе спират за проверка товарен автомобил с турски регистрационни номера на влекача и ремаркето. Превозно средство е управлявано от турски гражданин и пътува празно от Румъния за Турция, след като е разтоварило стоки в Англия и натоварило чесън от Холандия за Румъния. 
След анализ на риска товарният автомобил е селектиран за проверка с мобилна рентгенова система, при която са отбелязани две зони с подозрение, намиращи се в товарното помещение. Превозното средство е отклонено в халето за извършване на физическа проверка. В хода на проверката, в отбелязаните на мобилния рентген зони са установени четири спомагателни профила за укрепване на товари, след демонтажа на които във вътрешността им митническите служители откриват парични средства – британски и шотландски лири в различни купюри. Общо откритите недекларирани парични средства са в размер на 205 000 британски и 20 000 шотландски лири. Водачът е обяснил, че паричните средства са взети от негов приятел в Англия, за да ги пренесе до Турция, като сам ги е укрил на посочените места. За нарушението му е съставен акт за установяване на административно нарушение. 

Подобни новини

Back to top button