ОбразованиеОбществоПроблемиСтраната

Синдикалист: Грешка е да се преминава към онлайн обучение заради грипната епидемия

„Ако имаме 15 или повече области в грипна ваканця, тогава може да се мисли за национална грипна ваканция. Нямаме такава ситуация към момента, но имаме готовност„. Това заяви пред БНР Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Той е категоричен, че ако има грипна епидемия, децата трябва да се пускат в грипна ваканция, а не да се преминава към онлайн обучение

„Нека учениците да са във ваканция, след това учебният материал ще се преструктурира“. 

Според него при 1-2 седмици грипна ваканция няма риск за учебната година. Петров напомни, че наближава и междусрочната ваканция – между 1 и 5 февруари, която със сигурност ще повлияе добре на обстановката със заболелите. 

Когато учителите в определен процент са болни, няма как да се проведе онлайн обучение, подчерта той в интервю за БНР и отправи въпрос към здравния министър: „Той би ли препоръчал на личните лекари, когато са болни, да лекуват дистанционно?“. 

Според Юлиян Петров решението за преминаване към онлайн обучение във връзка с обявената грипна епидемия в област Бургас е грешно. По думите му това ще е неефективно и „отбиване на номер“.

Той смята, че здравното министерство налага диктат и не се влушва в образователните експерти. Според него министерството се държи неадекватно.

Подобни новини

Back to top button