ЗабавленияИзкуствоКултураСветски новини

Концерти, изложба и вокална работилница на „Джаз в парка – Кнежа“

Фестивалът “Джаз в парка” в град Кнежа предлага широка гама от събития на 4-ти и 5-и май с вход свободен. На открита сцена в парк “Ахтирка” ще излязат едни от най-ярките имена на българския джаз – Хилда Казасян ще изпълни любима филмова музика в компанията на Теодосий Спасов и Васил Петров, а фестивалната програма ще закрият Венцислав Благоев и Велека Цанкова. Под прожекторите ще бъдат още Весела Морова и Пламен Петров, които ще изпълнят авторска музика и джаз стандарти, а Поли и Хрис Цвяткови ще представят албума си “С аромат на bossa nova”.

С началото на фестивала ще бъде открита и изложба с архитектурна цветна графика от арх. Гаврил Филипов – България забравените кътчета от миналото”. Експозицията представя импресии от Старо Стефаново, Широка Лъка, Ковачевица, Долен, Бръшлян, Боженци и Котел. Тя ще бъде поставена в Общински исторически музей – Кнежа от 4-ти до 11-ти май.

“Джаз в парка” предлага занимания и за най-малките посетители. Весела Морова, част от музикалната програма през първия фестивал ден, ще проведе специална вокална работилница на 5-ти май. Тя съчетава забавни и интерактивни упражнения за ритъм и импровизация, подходящи за деца и младежи. Част от програмата е още “Джаз за деца”, който запознава малки и големи с красотата на джазовите аранжименти.

            За гостите от цялата страна организаторите на “Джаз в парка” предлагат специални предложения за настаняване и клубна вечер с джаз изпълнители в “L’avenue du Parc”. През втория фестивален ден ще се проведе и еднодневна екскурзия до Крушунските водопади, Ловеч и Троянския манастир с предварително записване за всички желаещи.

            Допълнителна информация за фестивалната програма и съпътстващите събития ще намерите в социалните канали на “Джаз в парка” във Facebook и Instagram.

ххх

ПРОГРАМА НА “ДЖАЗ В ПАРКА” КНЕЖА 2023:

4-ТИ МАЙ — ЧЕТВЪРТЪК – ПЪРВИ ФЕСТИВАЛЕН ДЕН

17:00 – Откриване на фестивала

17:30 – Концерт с авторска музика на Пламен Петров и джаз стандарти

18:30 – Концерт на Весела Морова и Джаз трио

19:30 – “Да послушаме кино” с Хилда Казасян и Плевенската филхармония

5-И МАЙ — ЧЕТВЪРТЪК – ВТОРИ ФЕСТИВАЛЕН ДЕН

11:00 – Вокална работилница с Весела Морова

17:00 – “Джаз за деца”

18:30 – “С аромат на bossa” – Концерт – представяне на дебютен албум на Поли и Хрис

19:30 – Концерт на Венци Благоев и приятели

ххх

ФЕСТИВАЛЪТ СЕ ОРГАНИЗИРА ОТ НЧ “БОРБА 1896” и ОБЩИНА КНЕЖА С ПОДКРЕПАТА НА НФК

Подобни новини

Back to top button