ЗдравеНПООбразованиеОбщество

Брадите растат през ноември: Scalefocus в подкрепа на мъжкото здраве и образованието

В месеца, посветен на мъжкото здраве, превенцията и борбата с рака на простатата, Scalefocus провежда ежегодната си благотворителна кампания IT Beards като част от световното Movember движение. Инициативата има за цел не само да фокусира вниманието върху мъжкото здраве, но и да използва позитивната енергия да подкрепи различна социалнозначима кауза всяка година.

В това издание на IT Beards Scalefocus си партнира със „Заедно в Час“ – фондацията, която вече 13 години подкрепя учители, развива и обучава училищни екипи и изгражда и въвежда добри практики в образователната система.

Какво представлява IT Beards?

IT Beards е ежегоден благотворителен онлайн фотоконкурс, в който представители на Scalefocus се състезават със своите бради и мустаци. Чрез закупуване на точки за гласуване на сайта на инициативата всеки може да допринесе към набирането на средства за избраната от компанията кауза.

Всяка година основната цел на кампанията е не само дарителството, но и да даде повече гласност на важността от превантивни профилактични прегледи в месеца, посветен на мъжкото здраве.

Стартирайки през 2018 година като вътрешна инициатива, IT Beards си партнира с различни организации през годините, като миналогодишното издание бе в подкрепа на недоносените деца в България, на училище за незрящи деца в Северна Македония и на няколко индивидуални каузи по избор на екипа на компанията в Турция.

„Заедно в Час“ в подкрепа на образованието

Образованието и споделянето на знания винаги са заемали съществено място в ежедневието на Scalefocus и тазгодишното сътрудничество с фондация „Заедно в Час“ е естествено продължение на работата на компанията в посока на подкрепата на обучението на млади умове.

„Като екип винаги сме били силно социално ангажирани и колегите приветстват всяка възможност да повлияем позитивно на средата около нас – не само с работата си, но и извън нея. Всяка година колегите участват с много голям ентусиазъм в кампанията на IT Beards – и с пускане на бради, и с гласуване. Допълнителните закачки под формата на игри със състезателни елементи спомагат за доброто настроение и резултатите идват естествено. За поредна година целият ни екип застава в подкрепа на възможността да осигурим по-добро образование за децата ни”, сподели Цветелина Еремиева, Chief People Officer в Scalefocus.

През ноември оставяме брадите да растат за едно по-добро бъдеще за нашите деца. Научете повече и подкрепете каузата ТУК.

Подобни новини

Back to top button