ОбществоПолиция

(обновена) Двама си направили глупава шега за бомба в столичен мол с обаждане от Опанец

Тази вечер, 16 януари, около 19.15 часа, на телефона за спешни повиквания 112 мъжки глас съобщил за взривно устройство в търговски център на столичния бул. „Черни връх“, информират от МВР. Незабавно са предприети действия по процедура за проверка. Към момента не е открито нищо притеснително.

Междувременно е създадена организация за изясняване на случая и установяване на подателя на злоумишления сигнал. След като мобилният телефон, от който е направено обаждането, е локализиран на територията на плевенско село, служители на ОДМВР – Плевен задържали двама мъже. Признали са за деянието. С полицейска заповед те ще останат в ареста за срок до 24 часа. Иззети са мобилно устройство и СИМ карта.

Днес, 17 януари ОД на МВР уточни в информационния си бюлетин, че телефонните терористи са установени в частен дом в село Опанец. Задържаните са 61-годишен от селото и съучастникът му 37-годишен от град Свиленград. В полицейските действия са участвали служители на Първо РУ – Плевен и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Плевен. На основание чл.72, ал.1, т.1 от ЗМВР и във връзка с чл.326, ал.1 от Наказателния кодекс мъжете са в полицейския арест за срок до 24 часа. Работата по случая продължават служители на СДВР.

Подобни новини

Back to top button