ЗдравеОбществоСветски новиниСемейство

Момченце е първото бебе, родено през 2023 година в община Левски

По традиция на 21 януари – Бабинден кметът на община Левски – Любка Александрова честити щастливото събитие на родителите и отправя сърдечен поздрав към акушер-гинеколозите, към всички които имат привилегията и отговорността да помогнат за появата на нов живот.

Хубавата традиция беше почетена и днес в АГ отделението на МБАЛ – Левски.

Първото бебе, родено тук през 2023 г., е Атанас Василев Атанасов, роден на 17.01.2023 г. в 11:25 ч., с размери 2,450 кг и 48 см. Той е второ дете в семейството на Памела Иванова и Васил Василев, които имат четиригодишно момиченце. Атанас идва на този свят на Антоновден, но е кръстен на небесения покровител св. Атанасий.

24-годишната майка Памела благодари на екипа, акушерките и на завеждащия отделението д-р Петков за огромната помощ и грижа.

Кметът Любка Александрова поздрави първия гражданин на общината за 2023 г. и пожела да е здрав и щастлив, да се радва на много обич от своите родители и да порасне голям българин.

Госпожа Александрова връчи на родителите парична сума и подаръци. Тя сърдечно поздрави и екипа на отделението.

След ритуалното измиване на ръцете д-р Петков сподели спомени и своето светоусещане за професията, в отговор на поставени въпроси. Той благодари на кмета Любка Александрова, на Община Левски за подкрепата през годините, на ръководството на болницата и пожела както те са активни, така да бъде активна и държавата в името на живота и здравето.

Със стихове, песни и наричания от ЖФГ „Детелина“ при НЧ „Георги Парцалев-1901“ поздравиха бебенцето, семейството, акушер-гинеколозите и всички работещи в отделението.

До 20 януари в АГ отделението на „МБАЛ – Левски” ЕООД са родени 3 бебенца, като едно от тях вчера идва на този свят по оперативен път.

В отделението винаги са готови да посрещнат родилки с нужната отговорност и професионализъм и това е нормално, сподели д-р Петков. АГ отделението на „МБАЛ – Левски“ ЕООД разполага с необходимия персонал и техника, но млади специалисти – акушерки и лекари не са назначавани тук от години.

Подобни новини

Back to top button