Полиция

От бюлетина на МВР – В Мечка мъж отвлече 23-годишна, пиян зад волана в Левски, задържаха двама, откраднали с взлом 1500 лева

На 1 февруари 2022 година около 14:15 часа в Мечка 28-годишен мъж отвлякъл 23-годишна. По информация на близки на потърпевшата при деянието е използван автомобил. Незабавно са били предприети активни действия за разкриване на престъплението – разпити на свидетели, претърсвания и проверки, в резултат на което пострадалата е била открита на адрес във Върбица. Извършителят е установен и задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор в ОП – Плевен за престъпление по чл.142 от НК. Образувано е досъдебно производство. Продължават действията по разследването.

В 21:56 часа на 1 февруари 2022 година в Левски на улица „Никола Вапцаров“ бил проверен 36-годишен, който се придвижвал с „Опел Вектра“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят е отказал кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължава разследващ полицай.

Двама мъже, извършили домова кражба в Глава, са задържани от служители на РУ-Червен бряг. В края на януари те взломили прозорец от дървена дограма и проникнали в къща, за да откраднат от салонен бюфет 1500 лева. В хода на разследването са установени извършителите – 42-годишен и 15-годишен, местни жители. Върнали са 400 лева. Те са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button